Ελένη Ράπτη

Πηλός, μαλλί, ύφασμα. Τα υλικα που συνδέουν τις μνήμες και την παιδική μου ηλικία με το παρόν και με τις σκέψεις και τα όνειρα για το μέλλον.

Τα υλικά που επέλεξα ή με επέλεξαν, για να εκφραστεί το δημιουργικό μου κομμάτι. Το "θείο" κομμάτι που ο καθένας μας έχει μέσα του.

Το αυθεντικό μας κομμάτι που βρίσκεται πάντοτε εκεί, που μεγαλώνει μαζί μας και που όταν του δώσουμε χώρο κ πολύ αγάπη μας χαρίζει από τις πιο όμορφες στιγμές της ύπαρξης μας.

Παναγιωτίδη Αθανασία (Νάσσια)

Γεννήθηκε στο Βόλο (1986), σπούδασε πολεοδόμος – χωροτάκτης. Διερευνά και μελετά τις πόλεις και κυρίως τις σχέσεις που αναπτύσσονται μέσα σε αυτές. Ζωγραφίζει στο δημόσιο χώρο, καλλιεργώντας το δικό της προσωπικό τρόπο έκφρασης. Αποτυπώνει και συλλέγει εικόνες, πρόσωπα, «γωνιές», στιγμές, εμπειρίες και στιγμιότυπα της καθημερινότητας των πόλεων. Γίνεται έτσι «πολεογράφος» (ειδικότητα που εμπεριέχει το καλλιτεχνικό στοιχείο, καθώς άπτεται σε κλάδους όπως αυτός της φωτογραφίας, του σινεμά ή του κόμικ, όπου κεντρικό ρόλο διαδραματίζει η πόλη και ότι την χαρακτηρίζει). Βασισμένη σ’ αυτά τα στοιχεία διαμορφώνει (2015) την πλατφόρμα Colourful Urbanism. Έχει επισκεφτεί, «ζήσει» και αποτυπώσει εικόνες και στιγμές σε 14 πόλεις στην Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία και Πορτογαλία. Δείγματα δουλειά της στο Fb: @colourful.urbanism , Behance: @Nassi Pi & Linkedln: Athanasia Panagiotidi. Η προσωπική της έκφραση για τον Βόλο - την πόλη που γεννήθηκε βρήκε εφαρμογή σε έργα που έγιναν πρωτότυπες καρτ ποστάλ και εκθέτονται στο κατάστημα Artgo – KΟΙΝΣΕΠ (Ιάσονος 96 / Σκενδεράνη, Βόλος).

Leni jewelry

Ο κόσμος της leni jewelry είναι γεμάτος χρώμα, φαντασία και δημιουργικότητα.

Σκίτσα, ζωγραφική και χορός πλαισιώνουν την παιδική ηλικία της Λένας Κολημήτρα η οποία μεγάλωσε και ζει στον Βόλο.

Σπουδάζοντας αρχιτεκτονική τοπίου, της γεννήθηκε συγχρόνως και η επιθυμία να μάθει την τέχνη της κομποδετικής (macramé). Οι σπουδές της είχαν ως επίκεντρο την άμεση επαφή με τη φύση και τις εναλλαγές που διαμορφώνονται μέσα σ' αυτή με αποτέλεσμα να κινήσουν στην δημιουργό την περιέργεια για τις υφές, τα χρώματα, τα υλικά. Αποτέλεσαν την κύρια πηγή έμπνευσής της στο πως όλ’ αυτά μπορούν να αποτυπωθούν σε μια διαφορετικής μορφής κοσμήματος.

Σ΄ όλα τα παραπάνω, συνετέλεσε και η ανάγκη της Λένας να μπορεί να κατασκευάζει κοσμήματα σκεπτόμενη τι θα της άρεσε της ίδιας να φορέσει.

Κηρωμένη κλωστή,σύρμα,μέταλλο,κεραμικές χάντρες είναι κάποια από τα υλικά που χρησιμοποιεί συνδυάζοντάς τα μεταξύ τους, ενώ η καλλιτεχνική της ανησυχία την ωθεί σε πειραματισμούς με νέα υλικά.

Εφαρμόζοντας τις βασικές τεχνικές επεξεργασίας μετάλλου, συνδυασμένες στην παραδοσιακή τεχνική της κομποδετικής (macramé) έχει ως στόχο τη δημιουργία κοσμημάτων που θα χαρίζουν χαμόγελα σε όποιον τα φορά, όντας μοναδικά και προσωπικά!